Xenical kopen voor gewichtsverlies?

Xenical kopen voor gewichtsverlies?

 •   Koop uw medicijnen online
 •   Een medisch voorschrift laten valideren door artsen
 •   Laat het binnen 24 uur bij u thuis bezorgen

Voordat u overweegt om Xenical online te kopen in België, lees dan verder. Een dagelijks medicijn genaamd Xenical wordt gebruikt om obesitas te behandelen. Het heeft de voorkeur van artsen vanwege de hoge effectiviteit in combinatie met dieet en fysieke aanpassingen in de levensstijl van de patiënt. Het actieve ingrediënt van het preparaat, orlistat, vormt de basis van zijn werking.

Als de patiënt de behandeling voortzet, kan het middel ook worden ontvangen via een medisch consult op afstand of een online recept. Wat is Xenical precies, hoe werkt het, wat zijn de ingrediënten en welke bijwerkingen kan het hebben? Laten we het onderzoeken.

Wat is Xenical precies?

Patiënten die lijden aan obesitas worden behandeld met het geneesmiddel Xenical. Orlistat, het actieve ingrediënt in Xenical, is geclassificeerd als een remmer van lipasen die worden geproduceerd in het spijsverteringsstelsel. Alleen volwassenen mogen dit geneesmiddel gebruiken. Het middel werkt volgens de theorie dat het kan voorkomen dat we tot een derde van het vet dat we via de maaltijd binnenkrijgen, opnemen. Hierdoor kunnen mensen met overgewicht goed afvallen.

Het geneesmiddel wordt geleverd in capsulevorm en bevat 120 milligram orlistat per stuk. De apotheek verkoopt Xenical 120 mg verpakkingen als volgt:

 • 84 pillen
 • 42 pillen
 • 21 pillen

Effecten van Xenical

Het geneesmiddel Orlistat, dat een bestanddeel is van lipasen, dat zijn enzymen in het spijsverteringsstelsel, heeft een wisselwerking met hen. Bij vermenging met hen vertraagt de chemische stof niet alleen de opname van vetten, maar voorkomt ook dat sommige vetten in maaltijden worden afgebroken. Daardoor worden ze niet door het lichaam verteerd en blijven ze onverteerd achter. Een enigszins caloriearm dieet en het preparaat werken goed samen.

Merk op dat de patiënt vet in het dieet moet opnemen wil het medicijn effectief zijn. De behandeling werkt niet automatisch als het dieet geen vet bevat. Daarom moet de dosis worden overgeslagen als het dieet geen vet bevat.

Ingrediënten van Xenical

Het actieve ingrediënt orlistat is wat het grootste deel van het geneesmiddel Xenical uitmaakt. Het is gedoseerd op 120 milligram per capsule. De formulering bevat ook natriumzout, microkristallijne cellulose, talk, natriumlaurylsulfaat, povidon en zetmeelglycolaat als extra bestanddelen. Gelatine, titaniumdioxide, indigocarmine en eetbare drukinkt vormen de buitenkant van de capsule.

Dosering

De voorschrijvende arts beslist van geval tot geval hoe de patiënt precies moet worden behandeld, inclusief de dosis Xenical. Patiënten moeten zich aan deze aanbevelingen houden. Een verandering in het doseringsschema kan in sommige omstandigheden noodzakelijk zijn, maar ook deze beslissing moet in direct overleg met de arts worden genomen.

De patiënt neemt uiteindelijk de voorgeschreven dosis in. Xenical wordt gewoonlijk driemaal daags ingenomen, 120 mg na elke grote maaltijd. Het middel wordt vóór of binnen een uur na de maaltijd gegeven. Het preparaat mag nu niet worden gegeven als de patiënt geen maaltijd eet. Bij het innemen van de pil wordt water gedronken.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat medicatie alleen niet alles is. Het volgen van het voorgestelde dieet is ook cruciaal bij het kopen van Xenical zonder recept in België. Alleen met dit mengsel zal het preparaat de gewenste resultaten hebben. Het dieet moet rijk zijn aan verse groenten en fruit en vrij bescheiden in calorieën.

Het beste zou een dieet zijn waarbij het vet ongeveer 30% van de calorieën uitmaakt. Het is raadzaam hierover een professionele voedingsdeskundige te raadplegen. De drie hoofdmaaltijden waarmee Xenical wordt ingenomen moeten de dagelijkse vetinname gelijkmatig verdelen.

Evaluatie van de werkzaamheid van de behandeling

Tijdens het innemen van Xenical worden medische tests uitgevoerd vanwege de effecten ervan. De arts kan een andere behandeling voorstellen als het innemen van Xenical gedurende 12 weken in combinatie met een dieet niet resulteert in ten minste 5% vermindering van het lichaamsgewicht.

Overdosis

Veel deskundigen hebben opmerkingen gemaakt over de veiligheid van het geneesmiddel en de klinische proeven hebben tot vier jaar geduurd. Er is geen reden waarom Xenical niet op grote schaal zou mogen worden gebruikt om zwaarlijvigheid te behandelen. U moet uw arts onmiddellijk bellen of raadplegen als u het middel in een hogere dosis dan aanbevolen gebruikt. Soms moet hij of zij deskundige medische hulp bieden. Als iemand anders het geneesmiddel gebruikt, volg dan dezelfde stappen.

Misbruik van het geneesmiddel kan uw leven of gezondheid in gevaar brengen, dus luister naar het advies van uw arts. Vermijd het delen van uw Xenical met anderen. Dit vanwege het risico op schadelijke bijwerkingen.

De belangrijkste redenen voor het gebruik van Xenical. Mensen met een body mass index (BMI) van meer dan 30 moeten worden behandeld voor obesitas.

De behandeling van obesitas is de belangrijkste indicatie voor Xenical. Wanneer een persoon’s BMI meer dan 30 is, wordt hun toestand beschouwd als obesitas, in welk geval het geneesmiddel wordt gebruikt. Daarnaast wordt Xenical online kopen in België aanbevolen voor de behandeling van mensen met overgewicht met een BMI hoger dan 28. Het wordt aanbevolen voor zowel mannen als vrouwen. Een caloriearm dieet is noodzakelijk om het meeste uit het medicijn te halen.

Contra-indicaties van het gebruik van Xenical voor gewichtsverlies behandeling

Het geneesmiddel mag niet worden gegeven aan kinderen of jongeren onder de 18 jaar, omdat het alleen bedoeld is voor gebruik door volwassenen. De volgende mensen mogen Xenical niet innemen:

 • tijdens het geven van borstvoeding
 • lijdend aan een leverziekte, inclusief biliary stasis
 • cholestase
 • overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel in Xenical of voor een van de andere bestanddelen
 • mensen die niet voldoende voedingsstoffen opnemen uit hun maagdarmkanaal (chronisch malabsorptiesyndroom)
Waarschuwingen. Niet alleen mensen met diabetes type 2

Bij het online kopen van Xenical in België bij mensen met diabetes type 2 die ook het geneesmiddel acarbose gebruiken, is speciale voorzichtigheid geboden. Als ernstige diarree ontstaat bij vrouwen die hormonale anticonceptie gebruiken, wordt een tweede vorm van anticonceptie geadviseerd. Diarree kan een bijwerking zijn die de kans op zwangerschap vermindert.

Patiënten die behandeld worden voor een hoog cholesterolgehalte moeten ook voorzichtig zijn. De dosering van de dan ingenomen medicatie kan bij gebruik van Xenical veranderen, maar de arts beslist in elke situatie.

Mogelijke bijwerkingen van Xenical

Het innemen van Xenical brengt hetzelfde risico op bijwerkingen met zich mee als andere geneesmiddelen. Wanneer een patiënt het advies van zijn arts niet opvolgt, neemt het risico op bijwerkingen toe. Mogelijke negatieve gevolgen zijn

 • slappe plekken
 • lagere inname van vetoplosbare vitaminen via de voeding, die moeten worden aangevuld
 • een groter aantal ontlasting
 • leaky gut
 • vette of olieachtige ontlasting
 • tandziekte
 • diarree
 • spijsverteringsproblemen
 • vermoeidheid
 • onregelmatige menstruatiecycli
 • verminderde bloedsuiker (alleen bij sommige patiënten met diabetes type 2)

Vertel het uw arts onmiddellijk als zich tijdens de behandeling bijwerkingen voordoen. Sommige symptomen moeten mogelijk door een arts worden behandeld. De arts moet ook opgevolgd worden als er onverwachte bijwerkingen optreden.

Mogelijke interacties tussen Xenical en andere geneesmiddelen

Andere geneesmiddelen en Xenical hebben vaak een wisselwerking met elkaar. De absorptie van anti-epileptica kan worden verminderd door het gebruik ervan. Het optreden van epileptische aanvallen kan een effect zijn van een dergelijke interactie. Het is essentieel om de behandelend arts te informeren over eventuele veranderingen in dit opzicht.

Als u antistollingsmiddelen gebruikt, moet u ook uw arts informeren. Deze kunnen worden beïnvloed door Xenical kopen zonder recept. Ciclosporine en Orlistat mogen niet tegelijkertijd worden gebruikt, omdat dit het risico op ernstige bijwerkingen kan verhogen. Artsen moeten dit risico minimaliseren. Het is cruciaal om de cyclosporinespiegel in de gaten te houden als de geneesmiddelen gelijktijdig worden ingenomen.

Raadpleeg de bijsluiter van de fabrikant voor een volledige lijst van geneesmiddelen waarmee Xenical interageert. Daarnaast is het raadzaam uw arts te raadplegen.

Steekt Xenical de placenta over? Hoe zit het met de bevalling?

Recent onderzoek sluit niet uit dat Xenical overgaat in de moedermelk. Daarom moet het niet worden gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven of aan het geven zijn. Bovendien mogen zwangere vrouwen het middel niet gebruiken.

Er zijn geen gevallen bekend waarin Xenical de rijvaardigheid van een patiënt aantastte.

Online recept voor Xenical

Als u besluit Xenical te blijven kopen zonder recept in België voor uw obesitas, kan raadpleging op afstand worden gebruikt om met succes een e-recept op te stellen waarmee u een andere dosis van het geneesmiddel kunt kopen. U kunt de continuïteit van de behandeling, die cruciaal is voor de effectiviteit ervan, behouden door gebruik te maken van een online recept.

Om van deze dienst gebruik te maken, moet u het juiste preparaat kiezen en een medisch document invullen. Geef de arts op dat moment alle relevante informatie, zodat hij/zij kan beslissen of een e-recept nodig is. Het recept moet dan online worden gekocht, en u moet vervolgens wachten op een antwoord. Soms duurt dit slechts 15 minuten.

Comfort en veiligheid voor de patiënt

Onze eerste zorg is altijd de veiligheid van de patiënt. De arts zal zorgvuldig de medische geschiedenis van de patiënt bekijken alvorens het verzoek te overwegen. Als de arts besluit dat het geneesmiddel geschikt is, zal hij of zij een elektronisch recept uitschrijven waarmee het geneesmiddel kan worden gekocht. De patiënt ontvangt een viercijferig nummer per sms of e-mail.

Omdat u ervoor kunt zorgen dat uw behandeling doorgaat zonder uw huis te hoeven verlaten, is het online recept een handige optie. Hierdoor hoeft u niet naar een vaste medische faciliteit. Een ander belangrijk voordeel is onze focus op snelheid van behandeling voor patiënten.

Elektronisch recept te vullen bij de apotheek van uw keuze

U kunt een elektronisch recept voor het geneesmiddel van uw keuze verkrijgen via onze online receptenservice. Met deze eenvoudige en veilige aanpak kunt u de elektronische documenten correct invullen in de apotheek van uw keuze. Voor mensen die onwel zijn of een beperkte mobiliteit hebben, kunnen elektronische recepten ook door familieleden van de patiënt worden ingevuld. Wij nodigen u van harte uit om gebruik te maken van onze geavanceerde medische consultatie op afstand.